Milyen címkefajták léteznek?

Napjainkban igen nagy népszerűségnek örvendenek a különböző címkefajták, például a ruhacímke, a műanyag címke és egyéb típusok. Ennek következményeként sajnos azzal is számolni kell, hogy ezekkel a termékekkel kapcsolatban egyre több a téves információ. Most igyekszünk egy rövid, mégis teljes körű tájékoztatást nyújtani, ami rámutat, hogy melyik fogalom mit is takar valójában. Ez által szeretnénk eloszlatni a kételyeket és megkönnyíteni a vásárlást, hogy mindenki pontosan azt a terméket választhassa ki, amire szüksége van.

Ruhacímke

A nyomott, bevarrható ruhacímkék a ruhaneműk belsejére kerülnek és rendszerint csak olyan alapvető információkat tartalmaznak, mint a gyártó neve, a ruha mérete, mosási lehetőségei stb. A ruhacímke normál,  koptatható vagy szatén anyagból készül, de minden esetben mosható. A gyártása egyedi grafikával is megoldható, amire többnyire akkor szokott szükség lenni, amikor igény van a márka logójának megjelenítésére. A ruhacímke egyik fajtája a vasalható kivitel, amely hő préssel vagy vasalóval kerül felhelyezésre.

Szövött címke

A ruhacímke egy másik fajtája a szövött címke. Ezek is különféle színekben és kivitelben készülhetnek. Lehetnek hővágottak (körbehegesztettek), visszahajtott szélűek, félbehajtottak vagy lézerrel egyedi formára vágottak.

Fém embléma

A ruhákra varrható fém emblémák is felkerülhetnek, amik exkluzív díszítést biztosítanak a ruhaneműknek.

Papírcímke

A papírcímke öntapadós vagy függő címke kivitelben is elkészíthető. Bármilyen szín, illetve forma választható. Akár fénykép minőségű nyomat is megvalósítható, ez esetben azonban előzetes tervezésre és grafikai előkészítésre van szükség.

Műanyag címke

A bevarrható műanyag címke kerülhet sapkára, kesztyűre, kabátra, táskára, de lényegében bármilyen textilre felhelyezhető. A domború kivitelezés gumi öntvény embléma néven is elterjedté vált a köztudatban. Az alapanyag, amire felkerül, bármilyen színben kérhető, de átlátszó formában is megvalósítható. Ha ruházati termékeket árul, akkor kiváló választás, hiszen ez a fajta műanyag címke közismert a brand építő hatásáról.

Vissza